Werkwijze

Online bijles bij leerling4leerling werkt  als een  privé bijles.
De  leerling en de docent(leerling)  starten via WhatsApp op hun mobiel. Daarna maken zij contact doormiddel van een interactief WhiteBoard.  De  opgaven die moeilijk  zijn worden op het WhiteBoard-scherm gezet. Zij kijken samen naar dezelfde opgaven  en zien wat de ander aanwijst en/of opschrijft.

De ouder/verzorger meldt de leerling  aan via“Leerling aanmelden“.  Wij zoeken een docent(leerling)  uit met kennis van het gevraagde vak en het juiste niveau.
De docent(leerling)  neemt via WhatsApp contact op met de leerling. De leerling spreekt zelf met de docent(leerling) de dag en het tijdstip van de gratis proefles af.

Wanneer de online bijles goed bevalt en er een onderlinge klik is, wordt verder gegaan met de volgende officiële eerste les.
Is er geen onderlinge klik dan zorgt leerling4leerling meteen voor een nieuwe docent(leerling) en komt er een nieuwe gratis proefles. Alles gaat volgens een strippenkaart systeem. Aan het eind van elke 5 lessen verzenden wij een rapportage van de data en tijden van de gegeven lessen en een nota van de lessen.

De leerling krijgt  steeds dezelfde docent(leerling)  die rekening kan houden met de leermethode die het best bij de leerling past.
Wij werken  niet met chat sessies met steeds verschillende docent(leerlingen)  
Deze manier van bijles krijgen is bijzonder effectief.
Een snelle internetverbinding is wel een vereiste.

Voor meer bijlessen is één berichtje naar info@leerling4leerling.nl  of naar WhatsApp  (0653923288) voldoende.

 

WAT ZIE JE OP HET WHITEBOARD ( googlejamboard )

Dit zien leerling en docent(leerling)  op hun computerscherm wanneer het interactieve whiteboard  (GoogleJamboard) wordt gebruikt. En ze zien en spreken elkaar via whatsapp.

  •  De bladzijden van het boek waarop de moeilijke vraagstukken staan, worden met Office Lens als foto ingeladen en links op het whiteboard gezet.
  • De leerling probeert onder leiding van de docent(leerling) de vragen uit te werken direct op het whiteboard. Het beste werkt schrijven met een pencil op een iPad.
  • De leerling kan de opgaven ook eerst op papier  uitwerken en met Office Lens een foto  zijn werk maken en dat op het whiteboard plaatsen.
  • De docent(leerling) en de leerling bespreken de gemaakte vragen.
  • Er kan door docent(leerling) en leerling op het whiteboard geschreven worden met verschillende kleuren.

KLIK HIER OM ZELF MET HET WHITEBOARD TE OEFENEN (wel even inloggen)

Wanneer deze link  niet werkt kijk dan rechtstreeks op Google jamboard